YU sport

Nagrada Banja Luke 2012 | Golać ispunio obećanje - vratio se pobijedom

golac-120617

U nedelju 17.juna na autodrumu Zalužani održana je kružna trka za prventsvo BiH a anjbolje vrijeme je postigao povratnik u svijet auto trka Jasmin Golać sa Alfa Romeom 147.


Na startu je bilo ukupno 17 takmicara u dvije divizije, I Diviziju sačinjavali su vozaci iz klase N do 1600 kubika, klasa H do 1400 kubika i klasa H do 1600 kubika.U klasi N do 1600 prvo mjesto osvojio je Milojevic Saša sa vozilom Honda Civic, u klasi H do 1400 kubika prvo mjesto osvojio je Radošević Mišel sa Hondom Civic, drugo Dojčinović Goran sa vozilom Peugeot 106 i trece mjesto zauzeo je Smajić Fuad sa vozilom Yugo, kojeg je za ovu priliku iznajmio od Mladena Šoljića.

 

U klasi H do 1600 kubika prvo mjesto osovaja Ilić Vladimir sa Honda Civic ispredLjubljankić Hasana dok je  treće mjesto osovjioRadić Anto sa vozilom Peugeot 205. Trku je od početka poveo Radošević Mišel, a dobar start je zabiljezio i Simić Branimir koji je ovom prilikom vozio svoj stari automobil Opel Corsu, a u stopu su ih od starta pratili Ilić Vladimir i Milojević Saša. Probleme sa svojim vozilom na startu, ali i tokom čitave trke imao je Dojčinović.  Nakon nekoliko krugova, na čelo Divizije je izbio je Ilić,  koji je do kraja zadrzao vodeću poziciju. Simića je izdao auto, pukao mu je finger na razvodniku te je sa odličnog trećeg mjesta u diviziji morao odustati.

 

Drugu diviziju sačinjavali su vozači iz klase N do 2000 kubika, klase H do 2000 kubika i Klase H 2000 plus.

Najneizvjesnije je bilo na startu ove trke, na prvoj startnoj poziciji bio je Milovanović Nemanja sa vozilom BMW E46 Super production, na drugoj startnoj poziciji bio je Jasmin Golać sa vozilom Alfa Romeo 147 GTA, a na trećoj i četvrtoj startnoj pozicji bili su Kukić Zeljko sa Opel Astrom i Bodnaruk Krešimir sa Hondom Civic , a sa začelja su krenuli Drinić, Dautović, Ljubljankič i LJubić sa svojim BMW-om M3.

 

Velika i neizvjesna trka i borba očekivala se u klasi H do 2000 kubika između Milovanovića i Golaća, koji su na mjerenju vremena imali najbrža vremena, trku je poveo Milovanović čiji se BMW ispalio sa starta, a u braniku mu je bio Golać sa Alfom, a odličan start zabilježio je Bodnaruk sa svojom Hondom, Odmah nakon starta Golać se zalijepio za Milovanovića, da bi ga u drugom krugu, nakon izhlaska iz "Banjalučke" napao, te je Milovanović zatvorio unutrašnju stranu, sto je Golać iskoristio i prošao ga sa vanjske strane, nakon čega je Milovanović u više navarata u istom krugu pokušao povratiti izgubljenu poziciju ali bezuspješno, nakon prolaska Golać je sa svojom Alfom iz sekunde u sekundu povećavao prednost, te prvu poziciju nije ispustio do kraja trke. Milovanović je nedugo zatim odustao iz nepoznatih razloga. Svoju šansu tako su iskoristili Drinić koji je zauzeo drugo mjesto u klasi i Dautović koji je nzauzeo treće mjesto. U istoj diviziji, u klasi N veliku borbu vodili su Bodnaruk i Kukić, da bi na kraju Bodnaruk dobio ovaj duel, zauzevši i drugo mjesto u dviziji dva.

 

Organizatori trke su ovom prilikkom dodjelili pehare za odvezena nabrža  vremena na kvalifikacijama, a najbrže vrijeme kvalifikacija odvezao je Nemanja Milovanovic koje je iznosilo  1:23:720, drugo vrijeme kvalifikacija odvezao je Jasmin Golać a iznosilo je 1:23:924 i dok je treće vrijeme odvezao je Ilić Vladimir a iznosilo je 1:25:169.

 

Organizatori trke potrudili  su se da obezbijede dobre uslove za vožnju u obje trke, a vozači su im se, svojim voznjama i borbenošću oduzili za ulozen trud. Obje trke su protekle u fer i korektnim vožnjama tako da nije bilo uloženih prigovora.

 

Malobrojna publika bila je zadovoljna prikazanim voznjama.

 

Detaljne rezultate trke možete pogledati ovdje (PDF).

Quantcast